Psihoterapia agresivitatii

Psihoterapia agresivitatii

Furia este o emotie umana normala, care apare din cauza unor situații stresante și amenințatoare cu care ne confruntăm în fiecare zi. Dar, când această emoție iese de sub control, devine o preocupare pentru persoana si pentru cei din jur. Gestionarea furiei este importantă deoarece afectează relațiile, cariera, sănătatea noastră fizică și mentală.
Oamenii care nu știu să-și exprime furia lor într-un mod sănătos, se manifesta brusc și devin agresivi în comportament. Când este lăsata nesupravegheata pe termen lung,  aceasta produce hta, probleme cardiace, accident vascular cerebral si alte boli critice. Gestionarea furiei sau a face fata furiei este extrem de important pentru a trăi o viață sănătoasă și liniștită.
Psihoterapia de management al furiei oferă modalități eficiente de a face fata furiei și vine în ajutorul celor care se simt neajutorati cu privire la comportamentul lor problematic și sunt dispuși să-l schimbe. Hipnoterapia funcționează prin analiza experiențelor trecute și identifică cauza rădăcină din spatele problemei. El recunoaște, de asemenea, posibile situatii care provoacă furie subiectului.
Familia, mediul, circumstanțele și educația joacă un rol important în formarea caracterului nostru. Atunci când identificăm convingerile greșite care produc gânduri negative și nefolositoare în noi, putem sale strivim în mod conștient și le schimbam în bine.
Ca parte a procesului de vindecare, terapeutul foloseste tehnici de relaxare pentru a elibera de stres și de a elibera persoana de bagajele nedorite. Atunci când o persoană este calmă și relaxată, modul în care el sau ea va raspunde la mânie se schimba drastic. Dar, atunci când o persoană este stresat, el sau ea nu poate gândi în mod clar și reacționeze producând violență și daune.

Share

Psih Gheorghe Rebegea